Doktersassistentes en praktijkverpleegkundigen

 • Eén van onze gediplomeerde assistentes, Jantina, Argriet of Lisette, staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt.

  Ze maken afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

  Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek. 

  U kunt bij de assistente verder terecht voor o.a.: bloeddrukmeting, wratten, wonden, oren uitspuiten, hechtingen verwijderen, urine-onderzoek, suiker- en HB-controle.

  Jantina Oldenhage, assistente
  Jantina Oldenhage, assistente/reisconsulent
  Argriet de Jager, assistente
  Lisette Groen, assistente/reisconsulent
   
 • Marit is HBO-gediplomeerde praktijkverpleegkundige en tevens diabetesverpleegkundige. Nynke is gediplomeerd praktijkondersteuner. Hun werkzaamheden liggen met name op het gebied van de chronische zorg, zoals diabetes, astma/COPD, CVRM (hart- en vaatziekten, verhoogde bloeddruk) en ouderenzorg, waarbij ook aandacht is voor de “kwetsbare oudere”.

  Naast voorlichting en begeleiding (leefstijl, medicijngebruik) binnen de chronische zorg, doen zij ook longfunctie-onderzoek en begeleiding van mensen met diabetes vanaf de diagnose tot en met het instellen van insuline. Dit natuurlijk in nauwe samenwerking met de huisartsen.

   

  Nynke Postma, praktijkondersteuner
  Marit Mulder, praktijkverpleegkundige
     

   

     
 • Sinds 2013 is Verona werkzaam in onze praktijk als praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ). Zij voert na verwijzing door de huisarts één of meerdere gesprekken met mensen met psychosociale problemen. Door haar uitgebreide netwerk is zij, indien nodig, in staat u naar de juiste hulpverlener te verwijzen; in andere gevallen kan zij besluiten, in overleg met u, om zelf enkele gesprekken met u te voeren.

  Verona Fortuin, POH-GGZ