« terug naar vorige pagina

Medewerkers

Meer informatie over de doktersassistentes en praktijkondersteuners

 • Eén van onze gediplomeerde assistentes, Henny, Jantina of Argriet, staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt.

  Ze maken afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

  Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek. 

  U kunt bij de assistente verder terecht voor o.a.: bloeddrukmeting, wratten, wonden, oren uitspuiten, hechtingen verwijderen, urineonderzoek, suiker- en HB-controle.

  Jantina Oldenhage, assistente
  Jantina Oldenhage, assistente/reisconsulent
  Henny Doornbos, assistente
  Argriet de Jager, assistente/reisconsulent
   
 • Leny, HBO-gediplomeerde praktijkverpleegkundige en Nynke, gediplomeerd praktijkondersteuner, hebben spreekuur voor diabetes, astma, COPD,  en hart- en vaatziekten (CVRM). Zij controleren hier ook de risicofactoren voor, zoals de bloeddruk en het cholesterol. Verder kunt u bij haar terecht voor leefstijladviezen. Dit alles doen zij in nauwe samenwerking met de huisartsen en verpleegkundigen uit het ziekenhuis.

   

  Leny Jongman

  Nynke Postma

   

 • Sinds 2013 is Verona werkzaam in onze praktijk als praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ). Zij voert na verwijzing door de huisarts één of meerdere gesprekken met mensen met psychosociale problemen. Door haar uitgebreide netwerk is zij, indien nodig, in staat u naar de juiste hulpverlener te verwijzen; in andere gevallen kan zij besluiten, in overleg met u, om zelf enkele gesprekken met u te voeren.

  Verona Fortuin, POH-GGZ